Samen, Sterk, Uniek

Sinterklaas
Ook dit jaar was het weer een feest,
Want Sint is op Het Plankier langs geweest.
Hij bracht met zijn pieten veel plezier,
de surprises en gedichten zorgend voor veel vertier.
Kinderboekenweek
En ook op Het Plankier besteden wij aandacht aan de kinderboekenweek. In de bieb is een mooie thematafel te vinden met boeken rondom het thema reizen/vervoer. Zit u zonder benzine, dan kan tanken daar op dit moment ook.


Kaartenwerk
De nieuwe kaartenwerk thema's zijn in volle gang. 
Bij de Lepelaars wordt gewerkt aan het thema Herfst

Bij de Rietzangers en Zwanen is het thema: Boeren en Jagers


Bij de Pijlstaarten en Ganzen is het thema: Vikingen


En bij de Meerkoeten en Zwanen wordt De Gouden Eeuw besprokenPersbericht:

Leerkrachten SBO Het Plankier ondersteunen een dagje in de zorg!

Het schoolteam van SBO Het Plankier heeft tijdens de landelijke onderwijsstaking van 15 maart een dagdeel vrijwilligerswerk gedaan in de zorg. De school (gevestigd in Purmerend, Wales 4) sloot op deze dag haar eigen deuren voor het onderwijs. Wel vond men het belangrijk om een signaal af te geven aan de overheid. "Wij vinden dat er structureel meer geïnvesteerd moet worden in het onderwijs, om zo de werkdruk te verlagen, het vak aantrekkelijker te maken en de kwaliteit van het onderwijs te vergroten.''

De link met de zorg was snel gemaakt en daarom werd er contact opgenomen met zorginstelling Waterlandswelzijn te Purmerend. De medewerkers van het Waterlandswelzijn waren direct enthousiast en bereidwillig om mee te werken. Waterlandswelzijn organiseert dagelijks een dagbesteding met activiteiten, voor ouderen die lijden aan een vorm van dementie, een psychiatrische aandoening of een vorm van niet aangeboren hersenletsel.". Zo ontstond het idee om de leerkrachten van SBO Het Plankier in te zetten bij diverse activiteiten. De activiteiten werden een groot succes, waarbij o.a. bingo, dans, uiterlijke verzorging en creativiteit aan bod kwamen. "Wij zijn blij dat we medewerkers van Waterlandswelzijn hebben kunnen ondersteunen en dat wij een bijdrage hebben geleverd aan een leuke middag voor de ouderen."

SBO Het Plankier is een school voor speciaal basisonderwijs en ontvangt kinderen met leer -en gedragsmoeilijkheden die onvoldoende geholpen kunnen worden in het reguliere basisonderwijs.

Leerkrachten SBO Het Plankier en medewerkers WaterlandWelzijn

https://www.purmerendsdagblad.nl/regio/leerkrachten-sbo-het-plankier-ondersteunen-een-dagje-in-de-zorg
 
Rekendag 2018
Wat was het weer een leuke rekendag. Alles stond in het teken van dozen. In de speelzaal was er de gezamenlijke staart waarbij iedere groep een eigen zin had om te laten zien. Deze zinnen stonden natuurlijk ook op dozen. Daarna ging iedereen in zijn eigen klas aan het werk. Ook werd er nog wat lekkers getrakteerd.
Fotoalbums->Schaatsen in Hoorn 2018
Het was weer een heerlijke, maar koude schaatsdag maandag 19 februari. Wanneer u op de link klikt ziet u een aantal foto's van onze toekomstige Olympische winnaars. De Lepelaars tekenden n.a.v de schaatsdag mooie strips.

 
  
Op de agenda
<
April
>
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo