Samen, Sterk, Uniek

De Reigers

Spannende tijden voor de Reigers, wij zijn gestart met de musical; Gewoon Super. Een musical vol spanning en sensatie. Verkoopt meneer Gewoon zijn courgettes?  Helpen de kassameisjes de klanten wel goed.? Vullen de vakkenvullers vakken of zijn ze drukker met hun nieuwe rap.?En dan vindt er ook nog ineens een wedstrijd plaats en bezoekt een heuse mysterie-shopper de supermarkt en is er een sprekende klok!
Komt dat zien op vrijdag 5 juli
De Reigers zijn gestart met het thema media. Het gaat over communiceren, hoe deed men dat vroeger en hoe doen we dat nu? Hoe zit het nu eigenlijk met sociale media. Wat kan en mag wel en wat is niet zo handig. Dit gaan we de komende weken bekijken. We hebben een facebook account aangemaakt en daar een foto op geplaatst. We hopen dat deze foto zoveel mogelijk gedeeld wordt, zo kunnen we kijken waar en door wie? Hoe vindt ons account onder reigersplankier
Het wordt een spannende periode. Donderdag 4 april doen we mee aan het schriftelijk verkeersexamen. En nog veel belangrijker. We hebben met zijn allen een musical uitgezocht. Welke dat is, dat houden we nog even geheim.De Reigers hebben een gezellige Sinterklaasochtend achter de rug.
Er waren mooie surprises en gedichten. En de Reigers kregen ook nog een mooi klassencadeau. bedankt allemaal.

De Reigers hebben op de kinderboerderij zelf pannenkoeken gebakken. Zij maalden eerst het graan en maakten met suiker en water zelf stroop. De meningen waren wat verdeeld. Wat is nu lekkerder? Gewoon een pakje of zelf aan de slag???De Reigers hebben hun eindonderzoek gehad en gaan zich nu al oriënteren op het Voortgezet Onderwijs. Daarom gingen wij deze week op bezoek bij De Triade in Edam.
Wat een fantastische ochtend. 
De lessen NaSk, Biologie, Techniek en Metselen werden gevolgd. Tijdens de biologieles deden we proefjes die gingen over smaak. Wat proef je? Zuur, bitter, zout of zoet en dat allemaal met een blinddoek om.
Met de techniekles hebben we allemaal een  fototoestel gemaakt en vervolgens is er een muur gemetseld.
Hoe gaaf is dat!
Welkom bij de Reigers
Dit schooljaar zijn we gestart met 15 Reigers en 2 juffen.
Deze eerste weken staan in het teken van kennismaken en omgaan met elkaar. We hebben een fantastische introductiedag gehad waarbij we samenwerkingsspellen hebben gedaan zoals tangram, maar ook onszelf hebben uitgedaagd met bijvoorbeeld de klimmuur. en boogschieten. Bij de kinderboekenweek staat in het thema vriendschap centraal, ook daar werken wij aan door het maken van mooie gedichten, tekenen en het geven van complimenten.

In de klas zijn we gestart met het thema over ons lichaam. We leren over organen, de spijsvertering en de bloedsomloop.

Daarnaast werken we met de rekenles allemaal op een chromebook en dat doen de Reigers erg goed!
 

 


 
Op de agenda
<
Maart
>
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo