0299-772396
b.knossen@cpow.nl
Samen, Sterk, Uniek

De Meerkoeten

De schooltuinen zijn weer begonnen. Afgelopen dinsdag zijn de Meerkoeten naar de schooltuinen geweest. Nu nog een kale saaie vlakte, maar daar gaat snel verandering in komen. Als eerste zijn de uien en aardappelen de grond in gegaan. Iedereen heeft zijn eigen stukje grond. Dit stukje grond wordt tot de zomervakantie goed onderhouden en natuurlijk wordt er ook het eea geoogst. 

Na afloop kreeg de groep van meester John een groot compliment vanwege de super goede inzet en de gezelligheid onderling. Ook is het heel fijn om te horen dat de kinderen het heel erg leuk vonden en alweer zin hebben in volgende week. 

 

kyano & bradley gingen naar bladergroen. wat we konden doen:

we waren met de dieren knuffelen met een cavia , konijn en een dwerghamster we hebben ook een schildpad gezien . en we gingen bij  techniek een fotolijstje

maken en een video kijken hoe de wereld zonder techniek zou zijn . en  we mochten heel veel vragen stellen en we

kregen eten en drinken en een koekje.we moesten  een bordje maken

waar op onze namen  stonden. en we moesten ook een werkblad  

maken. en als je later op de school komt dan kan je in de 2de al stage lopen en in de 3de ook. heel soms met gym ga je met de klas naar jumpskillz voor gymles.

ze hebben ook een school hond het was echt leuk bradley gaat echt naar die school en de rest weet niet of hun gaan.

het is een aanrader om daar  heen te gaan

geschreven door bradley en kyano


De Meerkoeten hebben op de kinderboerderij vetbollen voor de vogels gemaakt. 

Meerkoeten
 
De eerste maand zit er alweer op. We hebben deze maand erg veel gedaan. We begonnen met de introductiedag. Het was die dag helaas erg slecht weer en hebben alle activiteiten in de school gedaan. Het was erg leuk en ook uitdagend. Vooral het over balken lopen die vastgehouden werden door de kinderen was leuk. Ook het boogschieten viel erg in de smaak.
We zijn ook een aantal dinsdagen naar de schooltuinen geweest om te oogsten. Er zaten heel veel verschillende groentes in de tuinen. Tassen vol ging er iedere dinsdag mee naar huis.
Behalve het oogsten gingen we ook nog koken met producten uit de tuin. We hebben groentesoep en courgette soep gemaakt. Bijna iedereen vond dat erg lekker. Na het koken mochten we nog knuffelen met de dieren op de kinderboerderij.

In het voorjaar gaan we weer naar de schooltuinen maar dan om te zaaien.
Iedere dinsdag maken 2 kinderen broodjes voor de juffen en meesters. Ook mogen ze dan zelf een broodje maken.
Kortom, de start was al erg leuk. We gaan er een leuk en gezellig en ook leerzaam jaar van maken.
 
Groetjes van de Meerkoeten.












 

Op de agenda
<
April
>
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo