Samen, Sterk, Uniek

De Rietzangers

Juf Linda van Cultuurcentrum Wherelant is deze periode bij de Rietzangers. Er is hard gewerkt met mooi resultaat.De Rietzangers kregen een mooie puzzel van de Sint en hebben deze samen in elkaar gezet.


Een hoop nieuws hebben de Rietzangers dit keer.
Op 17 oktober zijn de Rietzangers naar het schooltje van Dik Trom geweest in Ethersheim , bij Oosthuizen . We deden dit als afsluiting van ons thema "de tijd van opa en oma". Het was zo leuk, de kinderen kregen les in een ouderwets leslokaal. Ze droegen de kleding van vroeger, en hebben ook nog klompjes beschilderd en gepunnikt .

Op 29 oktober heeft Kishaidra een zusje gekregen, ze draagt de mooie naam Shaidalin 

Op 31 oktober was juf Ellen 25 jaar werkzaam op het Plankier, dat werd op een hele leuke wijze gevierd.

De kinderen leren ook veters strikken bij de Rietzangers en rekenen op een kleedje.

Met MI  zijn we bezig geweest met "de herfst". 

 

De kinderen hebben bij de Rietzangers hun eigen taakjes, dat is zo fijn, daardoor weten we van elkaar wat er gedaan moet worden en zijn we met z'n allen verantwoordelijk voor de klas. 

Nu het bijna 5 december is , proberen we het in de klas gezellig te maken. 's Ochtends brandt het kacheltje en kunnen we knus voor de kachel beginnen met de start van de dag
Welkom bij de Rietzangers

In een groep met wel 5 nieuwe kinderen is het natuurlijk leuk wanneer we elkaar eerst goed leren kennen.

Dit konden we mooi combineren met ons thema "De tijd van opa&oma" door allemaal een stamboom van onszelf te maken. Deze zorgden voor mooie en bijzondere familieverhalen! Ze hangen nog in onze hal en mogen bezichtigd worden.

De kinderen hebben in de klas al kunnen ervaren hoe er in de tijd van opa en oma getelefoneerd werd, gestreken, hoe ze hun huizen warm en schoon hielden en hoe er op school les gegeven werd. Dit alles zullen we nog leerzaam en in style af gaan sluiten in het schooltje van Dik Trom in Etersheim.

Na de herfstvakantie zal ons nieuwe thema heel toepasselijk "herfst" zijn.

 

 


 
 
        
 
Op de agenda
<
Maart
>
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo