Samen, Sterk, Uniek

De Lepelaars


Rekendag
Ook dit jaar deden wij als school weer mee aan de Grote Rekendag met als thema ''uit verhouding''. Wij mochten voor deze dag onze knuffel mee naar school nemen om hiermee verschillende rekenactiviteiten te doen. Zo hebben wij de knuffels van groot naar klein moeten leggen. Wie had de grootste knuffel en wie de kleinste? We hebben onze knuffels opgemeten met een liniaal, meetlint of een touwtje. En uiteindelijk na al deze rekenactiviteiten moesten onze knuffels slapen en hebben wij een passend bed gemaakt. 


 Thema mijn lijf/het ziekenhuis:
Met een apotheek en een operatiekamer in de klas hebben wij de fijne puntjes van dit vak leren kennen! Ook kwam er een échte verpleegster bij ons op bezoek in de klas om al onze vragen te beantwoorden.


 

Thema vervoersmiddelen/hulpdiensten

Bezoekje van de brandweer op school. Wat was dit cool! Wij hebben de auto van binnen mogen bekijken, gespoten met een échte brandweerslang, veiligheidskleding aangehad en bekeken en natuurlijk al onze vragen gesteld aan deze echte brandweerman.

Schaatsen in Hoorn!

Ook dit jaar zijn wij met de hele school naar de schaatsbaan in Hoorn geweest. Wat was dit een feestje! Allemaal hebben we geschaatst, en wat konden we het goed! Complimenten aan alle kinderen.

 

Actief leren bij de Lepelaars

Een hele dag op je stoel zitten en werken is moeilijk. Daarom werken wij vaak in een circuit vorm, spelend leren. Spelen we dan een hele dag? Nee! We leren juist nóg meer doordat wij bewegen en het lezen en rekenen in spelvorm doen. Super leuk en leerzaam!

Thema Herfst:

Tijdens het thema herfst hebben wij een herfstwandeling gemaakt in het Purmerbos. Wij hebben hier ook het kabouter pad gelopen. Juf Brigitte was gezellig met ons mee! We hadden ons eigen tasje mee om verschillende dingen te verzamelen. Zo hebben wij bladeren gevonden, kastanjes, beukennootjes en zelfs nog paddenstoelen gezien! Onze herfsttafel kreeg hierdoor ook mooie kleuren
 Kunstles:
Aansluitend bij ons thema herfst hebben wij twee kunstlessen mogen bijwonen. Met ons gevonden materialen uit het bos hebben wij prachtige kunstwerken gemaakt!Sint Maarten:

Ook dit jaar hebben wij weer prachtige lampions gemaakt. Wij zijn bij juf Brigitte en meester Bernlef langs geweest om een liedje te zingen en kregen zelfs een lekker snoepje!
Welkom bij de Lepelaars.
Wij starten dit jaar met 11 kinderen. Hiervan drie meiden en acht jongens. De leerkracht van deze groep is juf Charmaine.
In deze groep starten een aantal kinderen met het leren lezen en schrijven. Ook hebben wij kinderen in de klas die al goed kunnen lezen. Sinds dit jaar hebben wij een nieuwe leesmethode: Lijn 3. Tijdens het werken met deze methode leest ieder kind op zijn of haar eigen niveau. Ook werken wij graag samen. Zo helpen de kinderen elkaar ook tijdens het lezen. Van elkaar kunnen wij leren!

 

Wij hebben ook een introductiedag gehad in Volendam. Dit stond ook in het teken van samenwerken, groepsvorming. Wat hebben wij het naar ons zin gehad!

 

Ook werken wij vanuit onze leesmethode Lijn 3 met verschillende thema's. Ons eerste thema was ''De nieuwe groep'' met als doel groepsvorming. Wij hebben allemaal verschillende samenwerkingsopdrachten en spelletjes gedaan wat te maken heeft met dit thema. Zo hebben wij in een groepje van drie een tekening moeten maken met daarop hoe wij op een onbewoond eiland zouden overleven. Dat was lastig! Maar door met elkaar te overleggen heeft ieder groepje een mooie tekening gemaakt. Vooral de oplossingen over het ''overleven'' waren super bedacht!


Op de agenda
<
April
>
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo