0299-772396
b.knossen@cpow.nl
Samen, Sterk, Uniek

De Lepelaars

Thema Herfst:

Tijdens het thema herfst hebben wij een herfstwandeling gemaakt in het Purmerbos. Wij hebben hier ook het kabouter pad gelopen. Juf Brigitte was gezellig met ons mee! We hadden ons eigen tasje mee om verschillende dingen te verzamelen. Zo hebben wij bladeren gevonden, kastanjes, beukennootjes en zelfs nog paddenstoelen gezien! Onze herfsttafel kreeg hierdoor ook mooie kleuren
 Kunstles:
Aansluitend bij ons thema herfst hebben wij twee kunstlessen mogen bijwonen. Met ons gevonden materialen uit het bos hebben wij prachtige kunstwerken gemaakt!Sint Maarten:

Ook dit jaar hebben wij weer prachtige lampions gemaakt. Wij zijn bij juf Brigitte en meester Bernlef langs geweest om een liedje te zingen en kregen zelfs een lekker snoepje!
Welkom bij de Lepelaars.
Wij starten dit jaar met 11 kinderen. Hiervan drie meiden en acht jongens. De leerkracht van deze groep is juf Charmaine.
In deze groep starten een aantal kinderen met het leren lezen en schrijven. Ook hebben wij kinderen in de klas die al goed kunnen lezen. Sinds dit jaar hebben wij een nieuwe leesmethode: Lijn 3. Tijdens het werken met deze methode leest ieder kind op zijn of haar eigen niveau. Ook werken wij graag samen. Zo helpen de kinderen elkaar ook tijdens het lezen. Van elkaar kunnen wij leren!

 

Wij hebben ook een introductiedag gehad in Volendam. Dit stond ook in het teken van samenwerken, groepsvorming. Wat hebben wij het naar ons zin gehad!

 

Ook werken wij vanuit onze leesmethode Lijn 3 met verschillende thema’s. Ons eerste thema was ‘’De nieuwe groep’’ met als doel groepsvorming. Wij hebben allemaal verschillende samenwerkingsopdrachten en spelletjes gedaan wat te maken heeft met dit thema. Zo hebben wij in een groepje van drie een tekening moeten maken met daarop hoe wij op een onbewoond eiland zouden overleven. Dat was lastig! Maar door met elkaar te overleggen heeft ieder groepje een mooie tekening gemaakt. Vooral de oplossingen over het ‘’overleven’’ waren super bedacht!


Op de agenda
<
Februari
>
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo